Intake
Nadat je je hebt aangemeld bij het Sinai Centrum vindt een intakegesprek plaats. Het gesprek kan zowel op locatie als via beeldbellen plaatsvinden. Een behandelaar en een ‘regiebehandelaar’ gaan met je in gesprek om tot een diagnose en een behandeladvies te komen. Ze vragen naar je klachten en naar het ontstaan van de klachten. Ook bespreken ze of je een eerdere behandeling hebt gehad en wat je persoonlijke achtergrond is. Het heeft onze voorkeur als er ook een bekende van jou tijdens het gesprek aanwezig is, bijvoorbeeld een familielid, vriend(in) of iemand anders.
Neem een familielid of goede vriend(in) mee naar het intakegesprek.
We willen graag weten wat je doelen zijn en of onze behandeling helpt. Dat onderzoeken we op verschillende momenten in het traject. We doen dat met vragenlijsten: de ROM.
Vóór het intakegesprek wordt je voor de eerste keer gevraagd om een vragenlijst in te vullen. De uitslag van die vragenlijst wordt meegenomen in de intake. Je kunt je behandelaar hier ook altijd naar vragen.
Diagnose en voorlopig behandeladvies
Wat gebeurt er na de intake? De behandelaren formuleren aan het einde van het gesprek een voorlopig behandeladvies. We maken dan ook een vervolgafspraak, zodat je weet wanneer je kunt beginnen met de behandeling. Soms is na de intake nog niet genoeg duidelijk wat er aan de hand is. Dan kunnen we overgaan tot een ‘verlengde intake’: een volgend intakegesprek.