Sinai Centrum heeft TOPGGZ-keurmerk

Het Sinai Centrum heeft op 23 juni 2022 het TOPGGZ-keurmerk toegekend gekregen. Het Sinai Centrum krijgt hiermee de erkenning dat zij hooggespecialiseerde en innovatieve cliëntenzorg levert, gecombineerd met wetenschappelijk onderzoek en kennisverspreiding.

keurrmerk TOPGGzEllen Vedel, directeur Sinai Centrum: “We zijn erg blij met deze erkenning. De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt om aan alle criteria te voldoen en ons voor te bereiden op de visitatie. Ik ben trots op de medewerkers van het Sinai Centrum die hierbij zo’n actieve rol hebben gespeeld.”

Onderzoeksafdeling: vernieuwend en praktisch relevant

Als landelijk expertisecentrum voor psychotrauma en PTSS biedt het Sinai Centrum de beste behandeling die wetenschappelijk onderzocht is. We hebben dan ook een eigen onderzoeksafdeling waarvan de onderzoeken bekend staan als vernieuwend en praktisch relevant. Wij gaan uit van de meest recente inzichten en richtlijnen. Cliënten kunnen rekenen op aantoonbaar effectieve behandeling.

De onderzoekers van het Sinai Centrum zijn bruggenbouwers: ons wetenschappelijk onderzoek verbetert de dagelijkse zorg. Wil je meer weten over ons kenniscentrum, onze onderzoeken of recente publicaties? Kijk dan op de onderzoekspagina van Arkin. Hier vind je ook veel meer informatie over alle onderzoeken en kenniscentra binnen geheel Arkin. Wil je als cliënt meer weten over onze onderzoeksafdeling? Lees dan verder op onze onderzoekspagina.

TOPGGZ-keurmerk

TOPGGZ kent het keurmerk toe aan topklinische afdelingen die kunnen aantonen dat zij zeer gespecialiseerde patiëntenzorg combineren met het ontwikkelen van nieuwe behandelmethoden, wetenschappelijk onderzoek en structurele kennisoverdracht. Deze expertisecentra bieden uitkomst voor patiënten met ernstige, complexe en/of zeldzame aandoeningen, die onvoldoende resultaat hebben van een behandeling in de specialistische (tweedelijns) geestelijke gezondheidszorg.

Strenge criteria

Aan toekenning van het keurmerk gaat een zeer uitgebreide procedure vooraf, waarin de afdeling wordt getoetst op strenge criteria op het gebied van hoogspecialistische en innovatieve patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek, opleiding en onderwijs. De toetsing wordt uitgevoerd door een onafhankelijke, landelijke visitatiecommissie.

Wil je meer weten over TOPGGz? Meer informatie vind je op www.topggz.nl.