Consultaties en second opinion

De cliënt en de behandelaar kunnen ook bij het Sinai Centrum terecht voor een ‘second opinion’. Dit betekent dat het Sinai Centrum nogmaals een diagnose en behandeladvies opstelt, of een professionele mening geeft over eerder gegeven diagnose en behandeladvies.

Bij een second opinion wordt niet vanzelfsprekend de behandeling overgenomen. De bevindingen van het Sinai Centrum worden aan de cliënt en u als verwijzer teruggekoppeld, waarmee de second opinion is afgerond. De cliënt en u bepalen samen het vervolg. Indien gewenst is het Sinai Centrum hierin beschikbaar voor overleg.

Naast een second opinion is het Sinai Centrum ook bereikbaar voor consultatievragen. U kunt ons bereiken indien u behoefte heeft aan een gesprek met een collega gespecialiseerd in traumabehandeling. Behalve expertise op het gebied van traumabehandeling heeft het Sinai Centrum ook specialistische kennis in huis met betrekking tot psychische problematiek in de Joodse gemeenschap en de doorwerkende invloed die de Tweede Wereldoorlog kan hebben door de generaties heen. Ook voor consulatie met betrekking naoorlogse generatieproblematiek en de Joodse doelgroep kunt u contact opnemen met het Sinai Centrum.

Het Sinai Centrum is van maandag t/m woensdag bereikbaar voor vragen over second opinions en consultaties.

  • Maandag (09:30-10:00 uur): Kathleen Thomaes, psychiater/manager behandelzaken. Tel: 06-526 485 38
  • Maandag (13:30-14:00 uur): Patricia Waaijman, klinisch psycholoog. Tel: 06-29536258
  • Woensdag (17:00-17:30 uur): Yvonne Merkies, klinisch psycholoog/manager behandelzaken. Tel: 06-257 510 96

Voor consultatie met betrekking tot de Joodse doelgroep en generatieproblematiek kunt u contact opnemen via onderstaand nummer.

  • Woensdag: Saar Ariel, psycholoog. Tel: 020-5905063

Bij vragen kunt u ook mailen naar second-opinions-sinai-centrum@arkin.nl.