Behandelingen

Zijn er aan de behandeling kosten verbonden?

Behandelingen bij het Sinai Centrum worden vergoed door de zorgverzekeraar. Wel kan de behandeling van het eigen risico afgaan.

Wanneer je zorgverzekeraar het eigen risico in rekening brengt, naar aanleiding van de door Arkin geleverde zorg, kan dit vragen bij je oproepen. Wij hebben daarom de meest voorkomende vragen en antwoorden in een overzicht gezet, deze is te zien in de veelgestelde vragen op de website van de overkoepelende stichting Arkin.

Waar vind ik het telefoonnummer van een medewerker of afdeling?

Je kunt ons algemene nummer bellen (020 545 7200). Wij verbinden je dan door met de juiste contactpersoon.

Wat kan ik als naaste doen als ik vragen heb en/of niet tevreden ben over de behandeling?

Als familie of naastbetrokkene kun je tegen vragen of problemen aanlopen in de hulp die je naaste krijgt. Je kunt bijvoorbeeld ontevreden zijn over gemaakte afspraken, over de informatie die je krijgt of over hoe er met jou als betrokkene wordt omgegaan.

Je kunt dan een gesprek aanvragen met de medewerker waar de klacht over gaat. Mocht dit geen oplossing bieden, dan kun je een gesprek aanvragen met de leidinggevende. Hierbij kun je steun vragen van de onafhankelijke familievertrouwenspersoon.

Wat kan ik doen als ik ontevreden ben over mijn behandeling?

Wij doen ons best om je de best mogelijke behandeling te bieden. Toch kan het gebeuren dat je niet tevreden bent.
Als je een klacht hebt horen we dat graag. Een klacht indienen kan op verschillende manieren.

Ik overweeg behandeling voor angstklachten maar word ik daarbij gedwongen de dingen te doen die ik eng vind?

In principe leidt vermijden tot meer angst en het doen van spannende dingen tot meer zelfvertrouwen. Veel behandelingen van angstklachten zijn gebaseerd op dit uitgangspunt, dat wetenschappelijk bewezen effectief is. Het doorbreken van vermijding is ook een belangrijk onderdeel in de richtlijnen voor angstbehandeling, waar ook het Sinai Centrum mee werkt. Met behulp van een therapeut worden de voorwaarden gecreëerd waarbij je met kleine stapjes weer dingen durft te gaan doen waar je vroeger bang voor was. Dat gaat nooit met dwang gepaard en er wordt ook niet van je gevraagd dingen te doen waarvan je in paniek raakt.

Heb ik de gehele behandeling dezelfde therapeut?

In principe heb je het hele traject dezelfde behandelaar. Als je als onderdeel van je behandeling medicijnen gebruikt bezoek je ook een arts, psychiater of verpleegkundig specialist.

Hoe lang duurt een sessie met mijn behandelaar?

Een individuele PTSS-behandeling bestaat gemiddeld uit 20 zittingen. Een individueel gesprek duurt 70-90 minuten.

Mag ik iemand meenemen naar een afspraak?

Bij het Sinai Centrum geloven we dat je de naastbetrokkenen bij de behandeling moet betrekken. Alleen als de behandeling zich ook richt op familie, vrienden en andere naasten zal hij echt effectief zijn. We raden cliënten dan ook aan om een familielid of goede vriend(in) mee te nemen naar het intakegesprek. Ook later in de behandeling betrekken wij de naasten het liefst bij de behandeling.

Hoelang duurt een behandeling?

Een individuele PTSS-behandeling bestaat gemiddeld uit 20 zittingen. We evalueren de behandeling regelmatig om te kijken of we voldoende vordering maken.

Hoe ziet een behandeling bij het Sinai Centrum eruit?

Dat staat op de pagina’s over behandeling uitgelegd.