Behandelingen

Wie komt er wat te weten over mijn psychische klachten?

Je privacy is heel belangrijk voor het Sinai Centrum. We geven geen informatie aan derden zonder jouw toestemming. Ook kun je zelf je dossier inzien.

Privacy
Het Sinai Centrum waarborgt de bescherming van je privacy. Je kan de verschillende regelingen hiervoor inzien bij onze vestiging in Amsterdam. Op aanvraag en tegen betaling kunnen wij deze reglementen ook toesturen. Zo heb je inzicht in hoe wij omgaan met de gegevens in je dossier, de inrichting van onze patiëntenadministratie en de registratie. Alleen medewerkers die rechtstreeks bij je behandeling betrokken zijn, hebben toegang tot je dossier. Zij hebben allemaal een geheimhoudingsplicht.

Lees meer bij ‘rechten, plichten en privacy’.

Mag ik iemand meenemen naar een afspraak?

Bij het Sinai Centrum geloven we dat je de naastbetrokkenen bij de behandeling moet betrekken. Alleen als de behandeling zich ook richt op familie, vrienden en andere naasten zal hij echt effectief zijn. We raden cliënten dan ook aan om een familielid of goede vriend(in) mee te nemen naar het intakegesprek. Ook later in de behandeling betrekken wij de naasten het liefst bij de behandeling.

Hoelang duurt een behandeling?

Een individuele PTSS-behandeling bestaat gemiddeld uit 20 zittingen. We evalueren de behandeling regelmatig om te kijken of we voldoende vordering maken.

Hoe ziet een behandeling bij het Sinai Centrum eruit?

Dat staat op de pagina’s over behandeling uitgelegd.

Hoelang duurt het voordat de behandeling begint?

Het Sinai Centrum heeft wachttijden. We doen ons uiterste best om de wachttijden zo kort mogelijk te houden. Als je je hebt aangemeld nemen wij telefonisch contact met je op om een afspraak voor een intakegesprek te maken.

De actuele wachttijden voor poliklinische zorg vind je onder ‘wachttijden‘.
Als je de wachttijd te lang vindt kun je zelf of via de huisarts contact opnemen met ons. Voor vragen kun je bellen met de afdeling Centrale Aanmelding Arkin: 020 590 44 44.

Hoe gaat een intake in zijn werk?

Nadat je je hebt aangemeld bij het Sinai Centrum vindt de intake plaats. Een behandelaar en een ‘regiebehandelaar’ gaan met je in gesprek om tot een diagnose en een behandeladvies te komen. Ze vragen naar je klachten en naar het ontstaan. Ook bespreken ze of je een eerdere behandeling hebt gehad, en wat je persoonlijke achtergrond is. Dit leidt uiteindelijk tot een diagnose en een behandeladvies.

Lees meer over de intake.

Doen jullie ook onderzoek bij de cliënt thuis?

Nee, het Sinai Centrum doet geen onderzoek bij cliënten thuis.

Kan ik behandeling krijgen met behulp van een tolk?

Het Sinai Centrum werkt alleen met tolken bij asielzoekers. Als je er tijdens de intake een tolk bij wil hebben, dan moet je die zelf regelen en betalen.

Worden de reiskosten vergoed? Waar kan ik dat aanvragen?

Reiskosten worden in het algemeen niet vergoed. Je kunt dit bij de eigen zorgverzekering navragen.

Hoe lang zijn de wachttijden?

We doen ons uiterste best om de wachttijden zo kort mogelijk te houden. Bekijk de actuele wachttijden voor poliklinische zorg.