Van estafetteloop naar estafetteactiviteiten: de inclusieweek!

Vorig jaar liepen rond deze tijd enkele dappere collega’s een estafetteloop van 555 km: de Socialrun. De Socialrun is een beweging, letterlijk en figuurlijk, om te laten zien dat mensen hoe dan ook méé mogen doen in de maatschappij. Om mensen te verbinden. Ook als je psychisch kwetsbaar bent. Een thema waar Sinai Centrum volledig achter staat. We hebben daarom vorig jaar vol enthousiasme mee gedaan.

Dit jaar lukt het helaas niet vanwege corona en moest de estafette worden afgezegd. Jammer, maar we willen natuurlijk nog steeds laten zien dat we dit thema belangrijk vinden. Daarom doen we met Sinai Centrum mee aan de inclusieweek, georganiseerd door de stichting Socialrun. Met nog steeds hetzelfde mooie doel: aandacht vragen voor de positie van mensen met psychische kwetsbaarheden in de maatschappij. In de week van 14 t/m 20 september gaan we een week lang verbinding en beweging rondom het thema inclusie in beeld brengen. Inclusie van iedereen, ook van mensen met psychische kwetsbaarheid. Op een laagdrempelig manier, en álle beweging is goed.

En hoe gaan we dat doen? Om toch een link te leggen naar die prachtige estafetteloop, organiseren we de activiteiten estafette! De resultaten zijn te volgen via de social kanalen van Arkin, onze overkoepelende organisatie. Daarnaast steunen we natuurlijk al onze collega ggz instellingen die ieder op hun manier meedoen aan de Socialrun of inclusieweek, want #meedoeniswinnen!