Oorlog in je hoofd

Voor veel veteranen is de omslag van een uitzending naar ‘thuis’ een grote stap om te maken. Niet altijd is er de juiste begeleiding om mensen te begeleiden. Bekijk hier bijvoorbeeld het verhaal van Chris.

Binnen het Sinai Centrum behandelen we sinds tientallen jaren de ‘jonge veteranen’.Dit zijn veteranen die uitgezonden zijn geweest naar Libanon aan het begin van de jaren tachtig en veteranen van alle missies en uitzendingen nadien. Dit doen wij met een aanpak op maat voor deze dynamische doelgroep. We kijken vooral wat de veteraan en zijn gezin nodig hebben. Is dat eerst stabilisatie dan wordt het stabilisatie en daarna verwerking. Is verwerking direct mogelijk dan schuwen we dit niet.

Een deel van de behandeling vindt plaats in groepen van veteranen waarin ze elkaar ondersteunen en motiveren tot verandering. Daarbij vinden we het zeer belangrijk om het gezin van de veteraan te betrekken. Zij nemen een belangrijke plaats in in onze behandeling.

Als je vragen hebt over ons veteranenbehandelprogramma kun je contact opnemen met Magchiel Gouweloos, sociaal psychiatrisch verpleegkundige, m.gouweloos@sinaicentrum.nl