13 november: online webinar kortdurende trauma behandelingen

Ingrijpende gebeurtenissen kunnen ten grondslag liggen aan ernstige psychiatrische klachten in de vorm van PTSS. De behandeling van deze klachten kan bij eenvoudige PTSS beelden goed in de eerste lijn gebeuren door bijvoorbeeld een POH. Ernstige of complexe trauma gerelateerde stoornissen – bijvoorbeeld met comorbiditeit- vragen om tweedelijns- of derdelijns-GGZ. Veelal kan deze behandeling poliklinisch plaatsvinden. In sommige gevallen heeft een korte klinische opname echter de voorkeur. Bijvoorbeeld als de toestand ontwrichtend of gevaarlijk is, het thuissysteem overbelast is geraakt of wanneer de traumabehandeling –vanwege de impact- gedurende korte tijd klinisch moet gebeuren.

Het Sinai Centrum (met vestigingen in Amstelveen en Amersfoort) is van oudsher hét expertisecentrum voor behandeling van trauma gerelateerde stoornissen. Het heeft zowel een uitgebreid poliklinisch aanbod als ook een klinische voorziening.  Het afgelopen jaar heeft het Sinai Centrum het klinische aanbod verder ontwikkeld. Kenmerkend voor de nieuwe aanpak in de klinische setting is:

– Oplossingsgerichte behandelattitude met respect voor de impact van de trauma’s. Patiënten worden middels een consequent oplossingsgerichte methode uitgenodigd hun eigen competenties in te zetten. Hiermee wordt de kwaliteit van leven verbeterd ondanks het opgelopen trauma.

– De klinische behandeling is intensief en wordt beperkt tot 2-4 weken.

– De verantwoordelijkheid voor het resultaat ligt in overwegende mate bij de patiënt.

– Tijdens een poliklinische intake wordt de klinische behandeling geïndiceerd en wordt een conceptbehandelplan voor de opname opgesteld.

Interactief webinar

De afgelopen maanden is ervaring opgedaan met deze nieuwe aanpak en de resultaten zijn zeer bemoedigend. Zowel behandelaren als patiënten zijn enthousiast. Interactief webinar Graag willen wij onze ervaring met de oplossingsgerichte aanpak met u te delen. Daarom nodigen wij u uit voor een webinar op 13 november van 12:30  tot 13:15 uur. Het webinar is speciaal gericht op ketenpartners, doorverwijzende instellingen, huisartsen en poh’s. Het webinar is interactief. Tijdens het webinar kunt u vragen stellen via de chat. U zult kennismaken met Linda Mulder -Manager bedrijfsvoering opnamekliniek en langdurige zorg bij het Sinai Centrum  en Fedia Jacobs, – psychiater bij het Sinai Centrum.  Inschrijving webinar  U kunt zich kosteloos inschrijven voor ons webinar psychotrauma. Gaat u daarvoor naar https://www.learnit.nl/inschrijving/online-seminar-kortdurende-trauma-behandelingen-in-klinische-setting en vul uw gegevens in.U ontvangt een bevestigingsmail na uw aanmelding.

Heeft u casuïstiek die u graag wil voorleggen aan de presentatoren? Dan kunt u die e-mailen naar: linda.mulder@mentrum.nl.  Graag tot ziens tijdens onze webinar!