Veelgestelde vragen
Wat zijn de wachttijden voor de Joodse GGZ?
Onze actuele wachttijden vind je hier.
Welke invloed heeft het coronavirus op de behandelingen?
Alle zorg blijft doorgaan. Intake en behandeling kunnen zowel face to face als via beeldbellen plaatsvinden. Bij face to face afspraken worden natuurlijk de huidige richtlijnen van het RIVM en de overheid gehandhaafd.
Is behandeling volledig op afstand mogelijk?
Ja, dit is mogelijk. Heb je hier vragen over? Neem dan contact met ons op.
Kan ik ook in het Engels of Ivriet behandeld worden?
Een deel van onze behandelaren spreekt Ivriet en Engels. Wij doen ons best om te regelen dat je bij hun in behandeling komt. Mocht dit niet mogelijk zijn, is het belangrijk dat je als tweede taal Nederlands of Engels beheerst. Neem met vragen hierover contact met ons op.
Kan ik bij jullie koosjer eten krijgen?
Ja dat kan. In ons restaurant aan de Laan van de Helende Meesters of tijdens een opname is op aanvraag koosjer eten beschikbaar. Dit geldt binnen heel Arkin. Neem met vragen hierover contact op met onze geestelijk verzorger Daniel van Praag.
Hoe lang duurt een behandeling?
Dit hangt van de ernst en aard van je klachten en de gekozen behandeling. Bij korte trajecten zijn vaak tussen de vijf en de twaalf afspraken voldoende. Bij langere trajecten ben je meestal in twintig sessies goed geholpen. Het groepsaanbod in Amersfoort beslaat een jaar. Na de intake wordt de lengte van je behandeling bepaald.
Kan ik ook zonder Joodse of Indische achtergrond bij de Joodse GGZ terecht?
Regelmatig zien wij mensen, bijvoorbeeld met een Roma of verzetsachtergrond. waarbij een grote overeenkomst in klachtenpatroon en herkenning in de naoorlogse problematiek een rol speelt. Wij kijken dan op individuele basis hoe wij hulp kunnen bieden.
Is mijn niet-Joodse of niet-Israëlische partner ook welkom?
Ja zeker, psychische problemen hebben vaak invloed op de mensen om je heen. Daarom vinden we het belangrijk om familie, vrienden of partners bij de behandeling te betrekken. Uit onderzoek weten we ook dat dit gunstig is voor het herstel. Hun achtergrond maakt hierbij niet uit.
Zijn alle behandelaren Joods?
Nee, sommige behandelaren zijn zelf Joods of Israëlisch en anderen niet. Wel zijn wij allemaal, naast onze psychologische vakkennis, vertrouwd met de Joodse, Israëlische en naoorlogse context.
Hoe wordt er omgegaan met mijn privacy?
Binnen het Sinai Centrum gaan we zorgvuldig om met jou privacy omdat dit van belang is voor jou, voor onze organisatie en voor het vertrouwen in het gehele vakgebied. Onze behandelaren zijn gebonden aan beroepsgeheim en gaan hier zorgvuldig mee om.
Staat jouw vraag er niet bij?
Neem dan vrijblijvend contact op met onze behandelaren.