Langdurige psychiatrische zorg

Het Sinai Centrum heeft een woon-leefafdeling ‘de Kastelenstraat’ voor ouderen met langdurige psychiatrische klachten die 24-uurszorg nodig hebben. Hier wonen gezamenlijk ruim twintig volwassenen. Deze woonafdeling is gevestigd aan de Kastelenstraat, in het pand van Beth Shalom.

Wie woont er op de Kastelenstraat?
De ruim twintig bewoners van de Kastelenstraat zijn vaak ouder en hebben vanwege hun psychiatrische stoornis langdurig zorg en begeleiding nodig. De Kastelenstraat is een open woonafdeling. Bewoners kunnen bij ons blijven zo lang zij kunnen en willen. In de praktijk betekent dit dat men bij ons blijft wonen tot aan het overlijden of tot men meer somatische zorg nodig heeft.

Bij onze bewoners ligt het accent op prettig wonen en het in stand houden van de nog aanwezige zelfstandigheid door middel van structuur en dagbesteding. Ook de zelfzorg vraagt op alle vlakken begeleiding en aansturing. Wij werken met een team professionele zorgverleners met kennis van zaken en hart voor de doelgroep.

Joods wonen: iedereen welkom
Wonen op de Kastelenstraat is wonen in een Joodse sfeer. De bewonersgroep op de Kastelenstraat is gemengd en iedereen is bij ons welkom. Ongeveer 60% van de bewoners heeft een Joodse achtergrond en 40% niet. Het is voor ons belangrijk dat zowel Joodse- als niet-Joodse patiënten zich thuis voelen.

Wat maakt het wonen op de Kastelenstraat Joods?

  • Wonen op de Kastelenstraat is wonen in hartje Joods-Amsterdam, nabij Joodse winkels en restaurants.
  • Wij zijn gevestigd in het pand van Beth Shalom, dé plek voor Joodse ouderenzorg. Dit betekent dat de Joodse identiteit duidelijk zichtbaar is in het gebouw en dat onze patiënten mee kunnen doen met de activiteiten en sjoeldiensten in het pand.
  • Wij hebben aandacht voor een Joodse sfeer met saamhorigheid, zorgzaamheid en humor.
  • Bij ons hoeft men het Joods zijn niet uit te leggen, mede omdat veel andere bewoners Joods zijn. Dit geeft een vertrouwd gevoel.
  • Op de afdelingen is aandacht voor de sjabbat, Joodse feestdagen en tradities. De keukens zijn koosjer en er zijn voorzieningen zodat men zich aan sjabbat kan houden. In de gezamenlijke ruimtes wordt dit ook in acht genomen.
  • Regelmatig komen er Joodse vrijwilligers en Joods geestelijk verzorgers langs

Aanmelden voor de Kastelenstraat?
Ben je regiebehandelaar en wil je iemand aanmelden voor de zorg op de Kastelenstraat? Wij hebben momenteel bijna meteen plek. Vul het aanmeldformulier en mail dit naar OCK@sinaicentrum.nl. Wij nemen binnen een week contact op. Heb je vragen over de zorg op de Kastelenstraat? Bel dan onze plaatsingscoördinator via 020-545 7303. Let op! De Langdurige Zorgafdeling hanteert een proeftijd van 3 weken voor cliënten. Op deze manier kan de cliënt kijken of de afdeling een geschikte plek is om voor langere tijd te verblijven.

Wil jij werken op de Kastelenstraat?
Wij zoeken regelmatig nieuwe collega’s, zie onze vacaturesite. Neem bij vragen of interesse contact op met de manager, Sera de Leeuw, via 06-25183238.