Hoe verloopt de intake?

Na je aanmelding bij de Joodse GGZ word je uitgenodigd voor een intake. Op deze pagina vind je hoe je je hierop kunt voorbereiden, hoe een intake verloopt en wat er na afloop gebeurt.

Voorbereiding voor de intake
Voor de intake krijg je verschillende documenten en vragenlijst toegestuurd. Daarmee krijgen wij vóór de intake al wat inzicht in wie je bent en wat jouw klachten zijn. We vragen je ook om deze vragenlijsten alvast in te vullen en terug te sturen. Neem een identiteitsbewijs en jouw zorgpas mee naar de intake. Wil je meer weten over de wachttijd tot de intake? De actuele wachttijd vind je hier. 

Het intakegesprek
Tijdens de intake word je gevraagd meer te vertellen over jouw klachten en de aanleiding van je aanmelding. De intake bestaat uit een of twee gesprekken van zestig minuten met een behandelaar van ons team Joodse GGZ.

Na de intake
Na de intake volgt er een adviesgesprek. In het adviesgesprek hoor je welke behandeling je geadviseerd wordt. Dit kan een individuele behandeling of groepstherapie zijn. Tijdens de eerste afspraak wordt vervolgens samen met jou een behandelplan gemaakt en kan de behandeling beginnen.