Groepsbehandelingen

Na de intake komen we tot een behandeling die bij jou past. Dit kunnen verschillende behandelingen zijn, afhankelijk van de aard en de omvang van je klachten. De behandeling kan bestaan uit individuele therapie of groepsbehandeling.

In Amersfoort bieden wij groepsbehandeling voor mensen uit naoorlogse generaties. De groepsbehandeling in Amersfoort duurt een jaar en bestaat uit groepspsychotherapie en beeldende creatieve therapie. De groepen zijn gemengd betreffende geslacht (vrouwen en mannen) en achtergrond (Joods, Indisch en andere achtergrond). De groepsbehandeling vindt plaats in gesloten groepen. Dat wil zeggen: iedereen start op hetzelfde moment en rondt de groepsbehandeling op hetzelfde moment af. De groepsbehandeling omvat een kennismakingsfase van tien weken met psycho-educatie. De wachttijd hiervoor bedraagt drie tot zes maanden.

Hoe meld ik mij aan voor groepsbehandeling?
Voor beide groepen geldt de reguliere aanmeldroute. Bij de intake wordt gekeken van welke psychische klachten er sprake is en of groepsbehandeling passend is.